Moestuin

Vrijwilligers gezocht voor oudhollandse moestuin bij Babbersmolen

Midden op Volkstuincomplex Vijfsluizen staat de Babbersmolen alweer enkele jaren vrolijk te draaien. Stichting De Schiedamse Molens, die de molen heeft laten restaureren en in beheer heeft, wil bezoekers graag kennis laten maken met het leven van een molenaarsgezin. In de molen zelf kan men de woning met bedstee en voorraadkelder bekijken maar buiten de molen gebeurde vroeger ook van alles. Terwijl de molenaar op het naastgelegen vlietlandje werkte in de wilgengriend of paling en eenden ving, was de molenaarsvrouw vaak in de moestuin bezig.
Een moestuin zou een mooi element kunnen zijn om losse bezoekers en schoolklassen te laten zien hoe het gezin leefde van wind, land en water.

Locatie voor moestuin bij babbersmolen

Daarom wil de stichting graag dit jaar starten met de moestuin, liefst met groenten zoals die 100 tot 150 jaar geleden werden geteeld. Wij hebben echter geen verstand van moestuinieren en onze vaste vrijwilligers ook niet. Wij zijn dan ook op zoek naar een kleine groep vrijwilligers met groene vingers die er plezier in hebben om op een unieke locatie een moestuin aan te leggen en te onderhouden. Hij zal ca. 50 m2 worden maar een kleiner opstartformaat is ook mogelijk.

Heb je interesse of wil je meer informatie?
Neem dan contact op met:

Paul Sporken
De Schiedamse Molens
E paul@deschiedamsemolens.nl
T 010 426 12 91