Inschrijven

Wij geven gemiddeld per jaar 30 a 35 tuinhuizen uit. Deze uitgifte vindt plaatst op basis van reactie en inschrijfdatum. Via onderstaand formulier kunt u zich inschrijven als kandidaatlid. U bent pas definitief ingeschreven na ontvangst van uw betaling van € 19,50 (7 maanden lidmaatschap in 2024). Als u zich nu inschrijft, staan er 88 kandidaten voor u op de lijst.

Let op: Bij acceptatie van een tuinhuis dient u een VOG te kunnen overleggen. U wordt dus onder voorbehoud eigenaar van het tuinhuis, totdat wij uw VOG hebben ontvangen. De maximale termijn om de VOG in te leveren na acceptatie is 8 weken. Het aanvraagformulier ontvangt u van ons. De kosten voor de aanvraag van de VOG zijn voor uw rekening.

Naam:
Straat en huinummer:
Postcode:
Woonplaats:
Telefoonnummer:
Emailadres:

 

Wat moet u weten en doen voordat u aan een tuin op ons complex kan beginnen?

U moet van tevoren uiteraard goed beseffen waar u aan begint. Uiteraard is het recreëren op een tuin op ons complex een heerlijke bezigheid, maar vergeet niet dat er ook een hoop werk om de hoek bij komt kijken. U moet uw huisje onderhouden, de heggen knippen, snoeien, maaien, planten, onkruid wieden, mesten, oogsten, spitten, etc. Alhoewel u dit misschien een beetje koudwatervrees bezorgt, zult u daarnaast, als u eenmaal een tuin heeft, toch ook nog een hoop tijd overhouden om op een ontspannen manier van uw tuin te genieten. Indien u een keertje op een mooie dag over het complex loopt, zult u ook zeker genoeg tuinders zien die op een zeer ontspannen manier van hun tuin genieten. En dat is natuurlijk ook de bedoeling; het moet op de eerste plaats een plezierige en prettige tijd zijn die u op de tuin doorbrengt.

Maar nu de praktijk wat betreft het verwerven van een tuin op ons complex.

  1. U moet woonachtig zijn in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis of in een klein deel van Rotterdam tot aan de Tjalklaan.
  2. U moet eerst kandidaat lid worden voordat wij u een tuin kunnen aanbieden.
  3. De kosten voor de inschrijving als kandidaat lid zijn afhankelijk van de datum van inschrijving. Inschrijving in januari kost € 29.80
  4. Alle kandidaten kunnen reageren op beschikbare tuinen via ons on-line systeem. De inschrijfdatum is bepalend voor het eerste recht op een tuin.
  5. Conform ons Huishoudelijk Reglement Artikel 14 lid 3, dient u bij het huren van een tuin een VOG (verklaring omtrent gedrag) te overleggen van maximaal 6 maanden oud.

Als u een tuin bij onze vereniging accepteert, huurt u de grond van de vereniging. Eventuele opstallen, beplanting, bestrating etc. koopt u via de vereniging van de vertrekkende eigenaar. Tuinen zijn er in diverse prijsklassen.

De prijzen zijn afhankelijk van de kwaliteit van opstal(en), bestrating en beplanting.